Eindronde 2de klasse week uitgesteld

De start van de eindronde in de tweede voetbalklasse is een week uitgesteld. Verbroedering Geel ging dinsdag in kortgeding omdat de club niet mocht deelnemen aan de eindronde. De rechter wil nu meer tijd om de zaak te bekijken. Geel pakte in extremisch vorige zondag nog een eindrondeticket na de 0-1 zege in Tubeke. Maar na een klacht van Waasland besliste de voetbalbond dinsdag dat de club niet mocht meedoen aan de nacompetitie. Volgens Waasland zou Verbroedering Geel niet mogen meedoen omdat het al veroordeeld werd voor een vermeend omkoopschandaal in de eindronde vorig jaar. Geel en voorzitter Vic Keersmaeckers (foto) gingen onmiddellijk in kortgeding tegen die beslissing met resultaat dus. KV Kortrijk is dan weer boos omdat de puntentelling na het verstek van Beringen-Heusden-Zolder in het nadeel van de West-Vlaamse club is. Donderdag 18 mei beslist de rechtbank wie de naast Lierse , Hamme en United mag meespelen in de eindronde.