Geel

Geel pakt volle buit tegen Hamme

Verbroedering Geel doet weer helemaal mee in de eindronde. De tweedeklasser won zondag op eigen veld tegen Hamme met 2-1. Geel begint sterk aan de wedstrijd. Na 6 minuten mag Coomans een hoekschop trappen. Charai twijfelt in de rebound niet en brengt Geel al vroeg op voorsprong. Hamme, dat donderdag KVSK United klopte, rekent vooral op de counter. En dat levert ook wat op. Flies bedient Mampuya maar Farssi is goed gevolgd en trap de bal onvrijwillig in de handen van Schuermans. Scheidsrechter Barbry beoordeelt de fase als een terugspeelbal en Flies zet de vrije trap in de 16 om. 1-1. Geel is geprikkeld na de gelijkmaker en gaat meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Dat komt er kort voor de rust. Charai kopt de voorzet van Vermast tot bij Van de weyer (foto) die de bal simpel kan binnenleggen. Na de pauze blijft Verbroedering de betere ploeg maar Coomans en Charai missen de kansen op een geruststellende derde treffer. Het blijft 2-1. Door de overwinning van United tegen Lierse doet Geel weer helemaal mee in de eindronde. Donderdag maakt blauw-wit de verplaatsing naar Hamme, Lierse ontvangt United. Live te volgen op GEEL FM natuurlijk!!