Geel

Verbroedering Geel wint van Racing Mechelen

Een nipte overwinning voor Verbroedering Geel in de openingswedstrijd van derde klasse. De absolute titelfavoriet begint goed aan de partij maar mist nog enkele basisspelers. Sadio Ba, Robby Van de Weyer en Vincent Vandiepenbeeck liggen nog in de lappenmand. Ondanks veel veldoverwicht krijgt de thuisploeg in de eerste periode weinig kansen. De grootste is voor Bram Criel die na een goede rush van De Koninck op Mampaey belsuit. Racing Mechelen beperkt zich tot verdedigen en komt in de hele eerste helft niet in de buurt van Schurmans. In een betere tweede periode valt de thuisploeg stil en laat de Mechelaars komen. Vergeylen profiteert van een foutje van de Geelse linksachter Teelen en krult de bal mooi voorbij Schurmans. De voorsprong voor de bezoekers is niet echt verdiend maar het staat wel 0-1. De tegengoal schudt de ploeg van Fuat Capa wakker en even later wordt Pelic mooi vrijgespeeld op links. De boomlange spits aarzelt niet en zorgt met een wondermooi doelpunt voor de ommekeer. Het thuispubliek schaart zich nu massaal achter de ploeg en dat lijkt te helpen. Een hoekschop van Caramazza geeft de volledig vrijstaande Robbie Dello de gelgenheid om Geel op voorsprong te knikken. 2-1. Caramazza verzuimt even later om Racing Mechelen de genadestoot uit de delen en het wordt nog bibberen voor de thuisploeg. Een vrije trap van de bezoekers wordt met veel moeite en vooral geluk door Schurmans uit het doel gehouden. In de rebound trapt Axford nog op de lat. Diep in de blessuretijd wordt de bezoekers ook nog een strafschop onthouden na hands in de 16 meter. Het blijft 2-1, Geel wint met veel moeite zijn eerste wedstrijd in derde klasse.