Geel

Geel wint ruim

Derdeklasser Verbroedering Geel won zaterdagavond in het eigen Leunenstadion met ruime 5-1 cijfers van Oudenaarde. Man van de match was Robby Vandeweyer. Hij scoorde 3 keer. Trainer Danny David moet het zonder Coomans en Delorge doen, zij zijn allebei geschorst. Ook Criel is er door een blessure nog niet bij. De wedstrijd begint stroef met aan beide kanten weinig kansen. Maar na 20 minuten breekt de partij open. Oudenaarde trapt op de paal en de bezoekende doelman wordt door Vandeweyer twee keer aan het werk gezet. Met nog 8 minuten voor de rust bedient Caramazza Vandeweyer, die teveel ruimte krijgt van de bezoekende verdediging en scoort. 1-0 bij de rust. Na de pauze drukt Geel het gaspedaal in en overklast het Oudenaarde. Vandeweyer maakt zijn tweede en derde van de avond. Tussendoor kopte Nouhass nog een vrije trap binnen na mistasten van Schurmans. Ook Tankary lukt zijn eerste doelpunt voor Geel en invaller Pelic tikt nog een voorzet van Caramazza tegen de netten. 5-1 na een uitstekende tweede helft. Geel kan met vertrouwen volgende week afreizen naar leider Doornik. Doornik kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel op Wetteren. Diegem,tweede in de stand, won nipt van Londerzeel met 1-0. Doornik blijft leider met 45 punten, 3 punten meer dan Diegem. Geel staat derde met 41 punten. In de derde periode staat Geel aan de leiding na twee speeldagen.