Geel

Geel onderuit bij de leider

Verbroedering Geel mag een kruis maken over de titelambities in derde klasse. Blauw-wit verloor zaterdag de topper op het veld van leider Doornik met 2-1 en ziet de Henegouwers uitlopen tot zeven punten. Het begon nochtans erg goed voor de bezoekers, die met bijna 600 supporters waren afgezakt naar het Stade Luc Varenne. Tankary trapte op de paal, maar Beckmezi was goed gevolgd en zette Geel na amper vijf minuten al op rozen. Vlak voor de pauze zette Doornik de scheve situatie recht. Mulisa mocht vrij inkoppen en Schurmans was verrast. 1-1 aan de rust. Doornik voerde in de tweede helft de druk op en Geel kon daar maar weinig tegenover zetten. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen tot invaller Pascal Devreese de thuisploeg in blessuretijd naar de hemel trapte. Eindstand 2-1. Geel moet zich nu gaan focussen op de derde periode.