Voorzichtig positief over tewerkstelling

De Kempense bedrijven met meer dan 200 werknemers hebben ´voorzichtig positieve´ prognoses voor het komende werkjaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van vakbonden ABVV-BBTK. Vooral de grootse bedrijven als DAF Trucks (Oevel), Janssen Pharmaceutica (Beerse, Geel), LU (Herentals) en Philips Lighting (Turnhout) verwachten nog een toename in tewerkstelling. Kempense ondernemingen die in 2007 een daling van het personeelsaantal verwachten zijn o.m. Estee Lauder (Geel), Glaverbel (Mol), Belgoprocess (Dessel) en De Ster (Hoogstraten). Volgens ABVV-BBTK is de economische situatie in de regio behoorlijk positief. Er wordt heel wat winst gemaakt en er is veel werk, al vertaalt zich dat niet altijd in meer tewerkstelling. Toch krijgen heel wat bedrijven openstaande vacatures niet ingevuld.