Geel

Verbroedering Geel in 2de, KBVB in beroep

Verbroedering Geel mag voorlopig dan toch naar 2de klasse. De kortgedingrechter in Turnhout schortte vanmiddag de beslissing van het Uitvoerend Comité van de Voetbalbond op. Hij legt ook een dwangsom van 75.000 euro per kalenderdag op aan de bond als Geel niet naar 2de mocht. De bond zwicht voor het vonnis van de kortgedingrechter maar gaat wel in beroep tegen de uitspraak. Woensdag besliste bondsvoorzitter De Keersmaecker, in samenspraak met alle 2de en 3de klasseploegen, om Namen en niet Geel in 2de onder te verdelen. Maar Geel stapte opnieuw naar de burgerlijke rechtbank, voorlopig dus met succes. 2de klasse telt dit seizoen zo 19 ploegen. De competities in 2de en 3de klasse gaan dit weekend gewoon door. Geel speelt niet omdat het bye is. In de loop van volgende week wordt er nog maar eens een nieuwe kalender opgemaakt, de derde op 1 maand tijd.