Geel

Geel naar 3de

Geel verloor de wedstrijd tegen Doornik met 1-0. Er vielen erg weinig kansen te bespeuren. Doornik scoorde net voor de pauze. Spits Junior Mawete liet zich terugvallen tot in eigen verdediging en leed balverlies. Dat werd prompt afgestraft. Achteraf kon Geel pas via Boujouh dreigen in de slotfase. Voor de verplaatsing naar Doornik had trainer Van Hamel verandering beloofd. Bouchouari was er sowieso niet bij, want hij werd opnieuw getroffen door een liesblessure. In het oog sprong de opstelling van keeper Simon Vervoort, voor het eerst aan de aftrap. Hij kwam de jonge doelman Thoelen vervangen. Na de nederlaag op Doornik staat het wel vast dat Geel naar 3de klasse zal degraderen. In de wedstrijden tegen Lierse en Doornik moesten punten gepakt worden om de hoop nog te kunnen voeden. Met 0 op 6 is de situatie uitzichtloos geworden. Het verschil met de eerste ploeg buiten de degradatiezone is al opgelopen tot 16 punten.