WK Duathlon

In Geel wordt zondag het Wereldkampioenschap Duathlon betwist. Deelnemers vanuit 28 landen vonden de weg naar Geel. Zij zullen tot zondag onder begeleiding het parcours verkennen. Deze grote groep fietsers zal even voor extra-verkeersdrukte zorgen, maar dat is tijdelijk. Zaterdag is er in het kader van het WK animatie in het centrum van Geel. Om 18 uur wordt de landenparade op gang gebracht zodat alle delegaties zich kunnen tonen. De Amerikanen en de Britten zakten met 60 pionnen naar Geel af. Percussionist Sam Gevers zorgt voor de nodige omkadering. Om 19 uur geeft de Coverband Grensgeval een optreden weg. Voor landenparade zoekt de Geelse Sportdienst nog een 30-tal kinderen rond de 10 à 15 jaar om mee in de optocht te lopen. Geïnteresseerden nemen contact op met Jurgen Potemans van de Geelse Sportdienst op 0495.50 23 36.