Geel

Ruimtelijk uitvoeringsplan voorgesteld

Woensdagavond werd in cultureel centrum de Werft in Geel het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voorgesteld. Dit plan omvat de herinrichting van de nieuwe bereikbaarheidsas ter hoogte van Baantveld, de omgeving Markt en Werft en verschillende binnengebieden in het centrum. Op korte termijn wordt de beriekbaarheidsas gerealiseerd, samen met een ondergrondse parking op de Werft en de heraanleg van de Markt. Aan de noordzijde van de Werft worden op korte termijn de meeste gronden aangekocht en door middel van een publiek-private samenwerking ontwikkeld. Op middellange termijn worden ook verschillende binnengebieden in het centrum ingevuld door woonprojecten. De plannen liggen ter inzage op de infocel van de technische diensten op het stadhuis, en zullen eerstdaags beschikbaar zijn op de website van de Stad Geel. Gedurende 60 dagen kan nog bezwaar ingediend worden.