Westerlo

DAF legt werk neer

Het personeel van DAF Trucks in Oevel weigert momenteel aan het werk te gaan. Rond 11 uur krijgt het normaal toelichting bij de herstructurering die de directie wil doorvoeren. In verschillende afdelingen wordt er nu al niet gewerkt uit frustratie over het feit dat het nieuws over de 873 ontslagen pas bekend werd gemaakt toen het merendeel van de werknemers al naar huis was. DAF Trucks in Westerlo wil 873 banen schrappen. Dat is een gevolg van de economische crisis. De laatste tijd verkoopt DAF veel minder vrachtwagens. Vorig jaar werden ook al 600 tijdelijke contracten niet verlengd. De directie wil een bevragingsronde starten over het collectief ontslag. Bij DAF Trucks in Westerlo werken 2.330 mensen. In de fabriek worden assen en cabines voor vrachtwagens geproduceerd.