Minder ontslagen dan voorzien bij DAF

Vrachtwagenbouwer DAF Trucks in Oevel kan het aantal ontslagen drastisch terugschroeven. Via het systeem van deeltijds werk en economische werkloosheid worden maar 377 mensen ontslagen in plaats van de aangekondigde 873. De ruim 200 bedienden gaan vanaf 1 juli minstens voor een half jaar vier-vijfde werken. Het aantal ontslagen onder de bedienden kan op die manier worden beperkt tot 27 in plaats van de geplande 73. Door het systeem van economische werkloosheid kan het aantal ontslagen bij de arbeiders van DAF Trucks in Oevel van 800 naar 350 teruggebracht worden. Voor de arbeiders die in dienst kunnen blijven is er werkzekerheid voor de komende 2 jaar, afhankelijk van de economische situatie. De werknemers die wel ontslagen worden, krijgen intensieve begeleiding in hun zoektocht naar een nieuwe job.