Geel

Vader uit Geel veroordeeld tot 1 jaar cel

Een man van 35 uit Geel is door de correctionele rechtbank in Tunrhout veroordeeld tot 1 jaar cel voor het door elkaar schudden van zijn baby. De feiten gebeurden in februari 2007, toen de baby nog maar 8 maanden oud was. De vader vertelde aan de rechtbank dat hij het kind bewusteloos had aangetroffen in bed en het in een reflex éénmaal door elkaar geschud had. Toen het kind niet reageerde is hij ermee naar het ziekenhuis gereden en daar werd vastgesteld dat de baby het slachtoffer was geworden van het shaken baby syndroom. Volgens de rechtbank stroken de verklaringen van de vader niet met de vaststellingen en oordeelde dat het ook niet zoveel uitmaakte of het kind nu één of meerdere keren door elkaar is geschud. De baby is ondertussen een kleuter van vier en woont bij een pleeggezin. Het kind lijkt momenteel gezond, maar de tijd zal uitwijzen of er hersenschade is of niet.