Geel

Lokale politie Geel staat voor veranderingen

2011 wordt een scharnierjaar voor de lokale politie in Geel. En er zal nog meer aandacht naar de wijk en gebiedsgebonden werken gaan. Vorig jaar zijn er al 3 extra wijkagenten aangetrokken, ook zijn de grenzen van de verschillende wijken hertekend en is de interventiegroep anders ingedeeld met o.a. een wijkondersteuningsteam. Iedere agent is ingewerkt en heeft de nieuwe werkwijze onder de knie. Dat zegt Jef Van Lommel, korpschef ad interim. Het vernieuwde aanbestedingsdossier voor het nieuwe veiligheidscentrum loopt en de offertes zijn ondertussen binnen. De opvolging van korpschef Eddie Hendrickx wordt ook nog een uitdaging. Waarschijnlijk moet de hele procedure nog eens worden overgedaan omdat de gezochte witte raaf niet tussen de vandaag al bekende kandidaten zou zitten.