Geel

Geel steekt dit jaar 500.000 euro in sportfonds

Het Geelse schepencollege gaat dit jaar 500.000 euro in een sportfonds steken. Er is nog geen bestemming voor het geld. Sparen voor sport of recreatie is in Geel geen unicum. Vorige keer was het nieuwe zwembad aan de Nonnengang een duidelijk doel. De financiële middelen gaan deze keer ter beschikking komen voor eventuele opportuniteiten. Bedoeling is om het potje volgend jaar verder aan te vullen. Op het verlanglijstje van de sportclubs staat een tweede en zelfs een derde sporthal. Een sporthal komt theoretisch ook in aanmerking, maar of de spaarpot daarvoor zal gebruikt worden is nog geen uitgemaakte zaak. De stad gaat al wel noodgedwongen bijkomend investeren in de aanleg van het sport- en spelpark St-Dimpna. Daar zijn archeologen opgravingen aan het doen en daardoor loopt het project vertraging op met extra kosten tot gevolg.