Laakdal

‘Met belgerinkel naar de winkel’ is succesverhaal in Laakdal


De actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ is een succesverhaal in Laakdal. Van 7 mei tot 11 juni werd de fiets gepromoot als ideaal vervoermiddel om de dagelijkse boodschappen te doen in eigen gemeente of deelgemeente. Laakdal was één van de meer dan 200 gemeentes in Vlaanderen die meedeed. Ook een tachtigtal lokale handelaars uit Laakdal deden mee. 1.036 spaarkaarten werden verzameld en er is ongeveer 10.878 km gefietst. Da’s meer dan 6 keer België rond. Meer fietsen is ook minder milieuvervuiling veroorzaken. De winnaar van de actie in Laakdal is dit jaar Monique Timmermans uit Veerle-Heide. Ook de buurtwinkel die de meeste stempels heeft gegeven is dit jaar voor het eerst in de bloemetjes gezet. Buurtwinkel Nancy uit Veerle-Heide kreeg deze eer. ?