Geel

"Schrik van Geel" tijdelijk vrij?

De zogenaamde ‘Schrik van Geel’ kan mogelijk vrijkomen in afwachting van zijn proces. Woensdag wou de rechtbank niet ingaan op de verminderde strafvordering. De zaak wordt voorgelegd aan het grondwettelijk hof. Omdat de wachttijd tot uitspraak van het grondwettelijke hof lang is, zou de verdediging van de man de voorlopige vrijlating kunnen aanvragen. ,De man werd eind vorig jaar opgepakt na een moordpoging op zijn toenmalige vriendin. De openbare aanklager eiste eerst 30 jaar cel. De advocaat van de man was niet akkoord met de strafmaat en zei dat de geëiste straf te hoog is. Want zelfs voor het hof van assisen zou hij deze straf niet krijgen. De openbare aanklager stelde daarom onlangs de eis bij tot 20 jaar cel. ??


Eind juni had het programma Actugeel op Geel FM een interview met Sonja V. Je kan het hieronder beluisteren.Klik op de player om het geluidsfragment te starten


{audio}svint.mp3{/audio}