Geel

‘Schrik van Geel’ blijft in de cel

Marcel Huybrechts blijft in de cel. Het hof van beroep in Antwerpen wees zijn verzoek tot voorlopige invrijheidstelling af. De man van 58 stond in Turnhout terecht voor de moordpoging op zijn ex van 57. Het proces ligt al enige tijd stil. De openbare aanklager eiste minstens dertig jaar cel voor de correctionele rechtbank. De advocaat van de man ging niet akkoord met de strafmaat voor de correctionele rechtbank, omdat als ie voor een assisenhof verschijnt een minder zware straf zou riskeren. Hij vroeg de rechtbank dan ook om daarover een prejudiciële vraag te stellen aan het Grondwettelijk Hof, maar dat antwoord zou wel eens een jaar op zich kunnen laten wachten. Hij diende daarom een verzoek tot voorlopige invrijheidsstelling in, maar dat werd zowel in eerste aanleg als in beroep afgewezen. Huybrechts is niet aan zijn proefstuk toe, want hij maakte in het verleden al twee dodelijke slachtoffers. In 1989 sloeg hij zijn vrouw dood en in 1998 deed hij hetzelfde met een liefdesrivaal.