Geel

Nieuwe werken aan de Markt in Geel

Vanaf volgende maand zal op de Geelse Markt gewerkt worden in vier van de zes werfzones. Zowel op het centrale marktplein als aan de zuid-, oost- en westzijde wordt er gewerkt. De horeca- en handelszaken blijven bereikbaar en ook voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang gewaarborgd. Op het middenplein van de Markt wordt momenteel volop de pleinvloer gelegd. Deze werken worden de volgende weken verder gezet.


Langs Diestseweg en Pas wordt vanaf 20 september de boordsteen van de rijweg aangelegd, gevolgd door de heraanleg van de voetpaden. De terrassen van de horecazaken langs de west- en oostzijde maken vanaf 3 oktober plaats voor de werken. Ook hier worden rioleringsaanleg en werken aan nutsleidingen gevolgd door een nieuwe bovenaanleg. Voor voetgangers wordt langs de beide zijden van het plein een veilige voetgangerszone voorzien. Naargelang de werken vorderen zal deze doorgang langs de gevels of de pleinkant voorzien worden. ?