Geel

Geelse Sportlaureaten zijn bekend

Vrijdagavond zijn de sportlaureaten van Geel verkozen. Een volle zaal in CC De Werft kon genieten van een twee uren durende show, waarin de genomineerden in elke categorie kort werden voorgesteld en ook hun palmares van het afgelopen jaar onder de loep werd genomen.


In de categorie Sportbelofte was de laureaat wielrenner Jenthe Biermans. Hij werd dit jaar Provinciaal kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen en werd tweede op het BK tijdrijden bij de nieuwelingen. Ook op het BK werd hij tweede bij de tweedejaarsnieuwelingen.


Heidi Vangeel was de laureaat bij de G-sporters. Zij doet aan verschillende sporten en kreeg een gouden medaille bij de special Olympics zomerspelen in Athene in het judo.


De laureaat voor de sportvrouw was verrassend Ilse Peetermans. Haar palmares bij de masters (+35) liegt er niet om. Ze werd afgelopen jaar Belgisch kampioen bij de masters in de 100m outdoor, 80 meter outdoor, 60 meter indoor en de 60 meter indoor horden.


Sportman van het jaar is Eli Smeyers geworden. Hij is het afgelopen jaar Europees kampioen XC in Duitsland geworden.


De titel van sportvereniging van het jaar is gegaan naar ZGeel. Momenteel hebben zij bijna 500 leden en ze behaalden het afgelopen jaar op nationaal niveau vijf Belgische titels, één zilveren en drie bronzen medailles.


De laureaat voor Sportverdienste gaat naar Alois Sels. De man van 70 traint nog altijd de jeugd bij SAV St-Dimpna. Hij is een monument voor St-Dimpna en voor heel sportief Geel.