Kandidaten inburgering gezocht

De dienst diversiteit van de stad Geel is op zoek naar kandidaten die zich willen engageren voor het project ‘Samen inburgeren’. Binnen dit project worden duo’s gevormd die minstens elke twee weken afspreken om activiteiten te ondernemen die ze zelf leuk vinden. Zowel inburgeraars als inburgeringscoaches kunnen hun kandidatuur indienen. Een inburgeraar is iemand die nog maar een beetje Nederlands praat en meer mensen, diensten en plaatsen in Geel wil leren kennen. Een inburgeringscoach is thuis in de Geelse samenleving en spreekt goed Nederlands. Zo ondersteunt de coach de inburgeraar om zich sneller en beter thuis te voelen in de nieuwe omgeving. Dit project gaat verder dan de verplichte cursus inburgering die nieuwkomers moeten volgen. Doordat de coach iemand leert kennen met een andere achtergrond, leren beide partijen van elkaar terwijl ze samen cultuur beleven, shoppen, een wandeling maken of een gezellig terrasje doen. De duo’s worden aan elkaar gekoppeld op basis van hun interesses. Meer informatie via info@geel.be of telefonisch 014/56.60.00