Man betwist verkeersbord maximum snelheid

Twee jaar geleden werd een man geflitst aan de verkeerslichten in Ten Aard. Hij reed zestig kilometer per uur in de bebouwde kom. Naar eigen zeggen omdat hij geen aanduiding zag van de maximumsnelheid. De rechter veroordeelde hem tot een boete van 55 euro, maar de man uit Turnhout tekende beroep aan en verscheen daarom voor de rechter. Zijn advocaat zegt dat de verkeersovertreding niet wordt betwist, maar hij betwist wel de duidelijkheid van het verkeersbord dat de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur aanduidt. Dat bord was op dat moment een beetje verzakt en stond scheef. Hij reed in de richting van Turnhout en het verkeersbord staat vlag na de brug over het Albertkanaal. De advocaat vraagt om de man vrij te spreken, omdat volgens hem het onduidelijk is dat hij daar 50 kilometer per uur mocht rijden. Volgens het openbaar ministerie helt het bord lichtjes achterwaarts en zou het voldoende zichtbaar zijn. Vonnis op 1 maart.