Geel

Schrik van Geel 18 jaar achter tralies

Marcel Huybrechts is tot 18 jaar cel veroordeeld. De schrik van Geel riskeerde de maximumstraf van 20 jaar. Op 22 oktober 2010 kroop zijn slachtoffer door het oog van de naald toen de man haar zeventien keer stak met een mes. Toen het lemmet afbrak, probeerde hij haar te wurgen. De vrouw raakte bewusteloos en Huybrechts dacht dat ze dood was. Huybrechts beweerde dat hij niet de intentie had om de vrouw te doden, maar volgens de rechter klopt dat niet. Het onderzoek wees uit dat hij het slachtoffer wel degelijk wilde doden. Ook is er sprake van voorbedachtheid. De dochters van hem merkten in de periode voor 22 oktober 2010 een verandering in het gedrag van hun vader. Verder wordt de man in het vonnis omschreven als een egocentrisch persoon, die een gevaar vormt voor de maatschappij. Huybrechts heeft al twee doden op zijn geweten. De man wil in beroep gaan tegen het vonnis, omdat er volgens hem sprake is van belangenvermenging. Het slachtoffer kwam naar het vonnis luisteren en was opgelucht en tevreden.