Mol

Mol weerlegt beschuldigingen Vogelbescherming

Mol weerlegt met klem de beschuldigingen van Vogelbescherming Vlaanderen. Deze laatste beschuldigt de gemeente van het in gevaar brengen van een kolonie Boerenzwaluwen in de omgeving van de Borgerhoutsedijk. Het feit dat de Vogelbescherming het bestaan van een vliegenplaag in deze buurt ontkent, tart elke verbeelding en getuigt van een gebrek aan terreinkennis.


Zowel politie, de Vlaamse milieu inspectie als de Molse milieudienst zijn al meer dan twee jaar bezig met het overlastdossier. Ieder voorjaar klagen de buurtbewoners langs de Borgerhoutsedijk over een vliegenplaag. In de onmiddellijke buurt van deze twee woningen liggen een veehouderij en een kippenbedrijf. De milieudienst van Mol is gaan kijken en stelde deze vliegenplaag vast. Meermaals werd met alle partijen overlegd.


Alle deskundigen verklaren in hun rapporten dat het vooral veehouderijen zijn, die dergelijke overlast veroorzaken. De maatregelen opgelegd aan beide landbouwbedrijven werden door hen uitgevoerd, maar hadden geen effect. Het type insecticide dat gebruikt wordt treft enkel vliegen, andere dieren zijn volledig immuun voor dit product.