Geel

Vic Van Aelst nieuwe advocaat Schrik van Geel

Marcel Huybrechts, alias de Schrik van Geel, heeft een nieuwe topadvocaat genomen. De ervaren Vic Van Aelst. Twee maanden geleden bedankte hij advocaat Walter Damen voor zijn diensten. Het hof van beroep buigt zich in september over zijn zaak. Huybrechts riskeerde de maximumstraf van twintig jaar voor poging tot moord. Maar hij werd in februari tot achttien jaar veroordeeld. In oktober 2010 stak hij zijn toenmalige vriendin tot achttien keer met een mes. Toen het lemmet afbrak, probeerde hij haar te wurgen. Huybrechts heeft al twee doden op zijn geweten. In 1989 sloeg hij zijn vrouw dood en negen jaar later verkocht hij zijn liefdesrivaal een dodelijke klap. Volgens zijn advocaat Vic Van Aelst heeft Huybrechts zijn verleden niet mee, maar de advocaat kent hem als een rustige man. De straf van 18 jaar is te zwaar. Het hof van beroep besliste gisteren om de zaak uit te stellen tot 17 september. De zaak voor het hof van beroep wordt een clash der titanen. Het slachtoffer wordt namelijk verdedigd door Jef Vermassen.