Geel

CD&V Geel betreurt beslissing over nieuwe verbindingsweg

CD&V Geel betreurt de beslissing van Vlaams minister Muyters rond de nieuwe verbindingsweg. Deze weg zou de Retieseweg met de Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van de Ring in Geel verbinden. De verbindingsweg komt er niet omdat Muyters de plannen heeft verworpen. Ondanks het positief advies dat de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen heeft gegeven. Of de plannen helemaal van de tafel worden geveegd is nog onduidelijk. Maar de realisatie van de verbinding zal zeker een grote vertraging oplopen. De verbindingsweg zou een oplossing moeten bieden voor het drukke verkeer door St-Dimpna. Ook heel wat verkeer, dat momenteel langs de Katersberg in Holven passeert, zou van de nieuwe weg gebruik kunnen maken. De ontwikkelingsplannen voor een KMO-zone en recreatie van het voormalig militair domein Kievermont aan de Retieseweg kan ondertussen niet uitgevoerd worden. Wat een streep door de rekening is voor de werkgelegenheid. CD&V Geel onderzoekt welke stappen er kunnen ondernomen worden om een oplossing te vinden.