Geel

Fietslabelmoment op verplaatsing is succes

In de periode van 11 tot 28 juni labelden de politie en gemeenschapswachten in tien Geelse gehuchten fietsen. De actie was een groot succes. In totaal kwamen 450 mensen langs om hun fiets te laten kenmerken en maakten hun tweewieler hierdoor veel minder interessant voor dieven. Is het jou niet gelukt om naar de fietslabelacties te komen in je buurt? Wel iedere maand organiseert de politiezone ook een labelmoment in het hoofdkantoor in Geel. Dit gaat telkens door op de derde dinsdag van de maand. Je kan tussen 13 en 21 uur langskomen bij het onthaal, Werft 67, 2440 Geel. De labels worden onmiddellijk aangebracht, als je de fiets bijhebt. Noteer voor dit jaar nog volgende data: 17 juli, 21 augustus, 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december. Fietslabel gratis aanvragen Een fietslabel kan je ook via het e-loket op de website van de politiezone (www.pzglm.be) of telefonisch aanvragen. Je kan ervoor ook langskomen op het politiebureel. Het fietslabel wordt thuis bezorgd. Dit kan een veertiental dagen duren. Samen met het label ontvang je ook een begeleidende brief en een blanco fietspas die je zelf kan invullen met de gegevens van je fiets.