Mol

Ouder koppel misbruikt kankerinitiatieven voor eigen geldgewin

Het Mols Comité Kom op Tegen Kanker verwittigt alle Mollenaars voor het misbruik van kankerinitiatieven door een ouder koppel. Dit duo zou de voorbije weken in Mol verschillende acties georganiseerd hebben waarbij ze stellen fondsen te werven voor Kom op tegen Kanker of het Kinderkankerfonds. In realiteit weten beide organisaties niets van deze acties af en verdwijnt het geld vermoedelijk in eigen zakken. Concreet gaat het om de verkoop van wafels en postkaarten in winkels, maar ook over het leuren met speelgoed aan de uitgang van grootwarenhuizen.


Het Mols Comité Kom op Tegen Kanker heeft de feiten officieel gemeld bij de politie. De politie vraagt aan alle Mollenaars om hen meteen te verwittigen wanneer het duo ergens opduikt in naam van een kankerinitiatief. De politie stuurt dan zo snel mogelijk een patrouille ter plaatse voor een controle.


Het Mols Comité Kom op tegen Kanker betreurt de feiten en benadrukt dat elke actie wordt aangekondigd via de gemeentelijke communicatiekanalen. Bovendien kunnen de medewerkers zich legitimeren.