Geel

Geelse organisaties voeren actie tegen Geelse parkeer en mobiliteits problemen

Zaterdag houden ACV, Unizo, Geel Centrum vzw en het HoReca-platform een gezamelijke actie op de zaterdagmarkt. De verschillende organisaties willen de lokale politici wakker schudden en de nood van een aanpassing aan het huidige parkeerbeleid kracht bij zetten. De verschillende groepen verdedigen met de actie zowel het belang van de inwoners als dat van de middenstand en de HoReCa in Geel.


Volgens het ACV heerst er een groot ongenoegen bij de mensen over het parkeerbeleid en de bereikbaarheid van Geel. Werknemers moeten teveel betalen voor een parkeerkaart en er moet zelfs betaald worden om te parkeren aan openbare gebouwen en diensten. Ook het veelvoud aan tarieven is verwarrend. ACV pleit voor gratis parkeergelegenheid de eerste twee uren op de centrumparkings Pas en Nieuwstraat.


De centrumhandelaars hebben momenteel te kampen met een omzetdaling van om en bij de 30%. Deels te wijten aan de economische crisis, maar de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden in het centrum spelen hier ook een belangrijke rol, volgens Unizo. Toch is de boodschap die wordt uitgedragen niet helemaal negatief. De centrumhandelaars hebben heel wat troeven in de hand. Geel is een uitstekende uitvalsbasis voor handelaars en shoppers. De handelszaken hebben een divers aanbod en het HoReCa aanbod op de Markt is ongekend in de ruime regio.


De organisaties bezorgden een nota aan het beleid met de vraag om voldoende aandacht te schenken aan deze problematiek. Zaterdag zetten ze de nota kracht bij met zwarte lintjes en kaarsjes uit te delen op de Markt met als boodschap : Laat het centrum van Geel niet uitdoven.