Geel

Sportlaureaten 2012 – Genomineerden Sportverdienste

Vrijdagavond vindt de sportlaureatenverkiezing plaats in CC De Werft om 20u. Dit zijn de genomineerden in de categorie Sportverdienste.


Lu Bollen zet zich al meer dan 50 jaar in bij KSAV St-Dimpna. Als veertienjarige sloot hij zich aan bij de toen nog jonge voetbalvereniging. Eerst als jeugdspeler later bij de reserven en het eerste elftal.Een zware blessure noopte hem zijn actieve carriere als voetballer te stoppen. Ludo wou absoluut in het voetbal blijven en begon dan een uiterst succesvolle loopbaan als trainer, eerst vele jaren bij de jeugd, waar mee hij in verschillende leeftijdscategorieën kampioenstitels behaalde en waar hij talentvolle spelers als Jef Vandeweyer, Peter Ruts e.a. naar een mooie voetballoopbaan begeleidde. Later als depaneur van onze eerste ploeg in derde provinciale waar hij de bijnaan “Fi Vanhoof” verkreeg. Ziekte noopte hem om van koers te veranderen Ludo werd bestuurslid van S.A.V. Sint Dimpna aanvankelijke als manusje van alles, kantine en kleedkamers poetsen, de krijtlijnen trekken, ploegafgevaardigde van juniors en reserven, sponsors van matchballen zoeken, niets was Ludo teveel. Het vijftig jarige jubileum van onze club K.S.A.V. Sint Dimpna werd feestelijk gevierd onder het beleid van voorzitter Lu Bollen. Kortom Ludo Bollen is een clubman in hart en nieren Lu heeft maar één club gekend een club waar hij zijn aansluitingskaart tekende op 3 oktober 1960 en waar hij nu 52 jaar later nog altijd aangesloten en werkzaam is. 


Roger Wouters Roger is voorzitter van de visclub Schransvissers. Al 25 jaar leidt hij de wekelijke viswedstrijden van de club in goede banen. En tijdens het seizoen rijdt hij wekelijks het gras af rond de vijver en doet nog allerlei onderhoudstaken. 


In de categorie sportverenigingen zijn de drie genomineerden :


De Geelse atletiekclub, GTC Den Bruul (tennisclub) en Voltige club Geel.