Geel

Stad lanceert Instageel

De stad Geel lanceert ‘Instageel’, een website die Instagram-foto’s over de stad samen brengt op één pagina. Instageel is gebouwd voor inwoners en bezoekers van Geel. De site moet een beeld geven van wat leeft in de stad. Om een foto toe te voegen aan de website neem je een foto met Instagram en voeg je de tag #instageel toe. Instagram is een gratis applicatie voor o.a. iPhone of smartphone om foto’s gemaakt met een mobiel toestel uit te wisselen via sociale netwerksites zoas Instagram zelf en Facebook. Instagram levert in tegenstelling tot de standaard langwerpige foto’s vierkante foto’s af, die sterk doen denken aan foto’s gemaakt met een polaroidcamera. Iedereen kan foto’s posten. Het kan gaan om een sfeerbeeld, activiteit, opmerkelijke situatie of leuk moment. De foto’s die juist getagd zijn, worden rechtstreeks gepubliceerd op www.instageel.be. Via de facebook-pagina en twitter-pagina van de stad zullen sommige foto’s extra in de kijker gezet worden.