Geel

Stadsdiensten strooien op drie routes doorheen Geel

De stadsdiensten zijn sinds maandag volop in de weer om de straten in het mate van het mogelijke sneeuwvrij te maken. Maandagnamiddag werd preventief een pekellaag gestrooid. Sinds maandagavond 23u zijn de strooi- en schaafwagens ononderbroken op weg, volgens drie vooraf bepaalde strooirondes. Een overzicht van de srooirondes vindt je terug op www.geel.be/file_uploads/30053.pdf 


Samengevat omvatten de drie toeren: verschillende centrumstraten, verbindings- en ontsluitingswegen (sluipwegen niet), openbaarvervoersverbindingen, fietsverbindingen (voor schoolgaande jeugd) waar geen fietspaden zijn, wegen naar rusthuizen, schoolomgevingen, industriezones, bruggen en eventuele omleidingen. In woonwijken wordt niet gestrooid, uitgezonderd in delen van de Leunen en het Velleke. Een externe firma staat in voor het strooien op fietspaden. De afspraak die gemaakt werd, is dat de firma de fietspaden strooit als de technische diensten uitrukken om te strooien. De stedelijke strooidiensten nemen ook een aantal voetpaden voor hun rekening, zoals aan bib, zwembad, stadspark, kerken (eigendom van stad), kerkhoven, vrije en stedelijke scholen, kinderopvang OCMW en tekenschool Ten Aard.


In totaal 640 km aan wegen. De zogenaamde R- en N-wegen behoort tot de bevoegdheid van het Agentschap wegen en verkeer van de Vlaamse overheid. Inwoners moeten er op hun beurt voor zorgen dat zowel voetpad, straatgoot als rioolput sneeuw- en ijsvrij zijn gemaakt. Dezelfde regel geldt ook voor eigenaars van braakliggende gronden, bouwgronden en leegstaande woningen.