Geel

JBF herbevestigd investering in Geel

Maandag heeft Cheerag Arya van de Indische multinational JBF aan Vlaams minister-president Kris Peeters herbevestigd dat de geplande investering in Geel volledig zal uitgevoerd worden. JBF gaat voor een totaal bedrag van 160 miljoen investeren en er gaan 150 banen gecreëerd worden. Deze investering werd anderhalve jaar geleden bekendgemaakt toen Peeters in Mumbai de voorzitter van JBF ontmoette. De werken zijn al enkele maanden aan de gang en ondertussen zijn 25 mensen al aangeworven. Tegen eind van dit jaar gaan dat er 75 zijn en dit aantal wordt stelselmatig uitgebreid tot 150.


JBF is tot nu toe niet aanwezig in Europa en de petrochemische multinational heeft een omzet van meer dan 1 miljard euro. Dat zij Vlaanderen en de Kempen kiezen als uitvalsbasis voor hun intrede in Europa is een belangrijk teken dat Vlaanderen de juiste troeven in handen heeft om buitenlandse investeringen aan te trekken. JBF gaat in Geel een fabriek in gebruik nemen voor productie van polyester korrels die gebruikt worden om drankverpakkingen aan te maken.


Ook zal JBF een logistieke site oprichten. Deze investering past binnen het Nieuw industrieel beleid van de Vlaamse regering en de Vlaamse visie op een duurzame chemie. JBF is gekend voor de zeer groene en innovatieve manier waarop zij produceren. Ze bewijzen hiermee dat de petrochemische industrie nog een toekomst heeft in Vlaanderen. JBF heeft ondertussen al enkele werknemers van Dow een baan aangeboden. Dow kondigde eind oktober aan dat ze hun productie eenheid in Tessenderlo gaan sluiten.