Mol

Molse leerlingen winnen creativiteitsmarathon

Lauren Hannes en Hidde Meeus van het Rozenberginstituut in Mol hebben samen met vier andere leerlingen de creativiteitsmarathon gewonnen. Tijdens deze tweedaagse marathon in het Leuvense provinciehuis kregen honderd leerlingen uit negen scholen de opdracht om in gemengde teams samen te werken. Bedoeling was dat ze een creatieve oplossing bedachten voor uitdagingen geformuleerd door vijf ondernemingen uit de chemische industrie, kunststoffen en life sciences.


 


De zes leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar bedachten ondermeer in opdracht van het biofarmaceutisch bedrijf Genzyme uit Geel een creatieve oplossing om mensen met een zeldzame ziekte toch een ‘dure’ therapie te bezorgen.


Het winnende team ‘International Rare Diseases Organization’ moest zijn oplossing verdedigen tegenover een jury onder leiding van weerman Frank Deboosere en de directies van de bedrijven Bayer Benelux, Deceuninck, Genzyme, MSD en Belgium Solvay. De bedoeling van de marathon was het aanwakkeren van ondernemerschap en creativiteit bij jongeren.