MeerhoutMol

Asfalteringswerken Rijn en Molseweg lopen volgens plan

De asfalteringswerken op de Rijn en de Molseweg verlopen vlot. Ook de betonnen fietspaden worden opengebroken en vervangen door asfalt. De werf loopt van het St-Dimpnaplein tot de rotonde van de Meerhoutseweg. Het agentschap wegen en verkeer kan in de eerste helft van volgende week het kruispunt van de Rijn met Laar-Kievermont al opnieuw openstellen.


Het is wel zo dat er voorlopig nog altijd alleen eenrichtingsverkeer mogelijk blijft: namelijk vanuit het centrum van Geel in de richting van de ring en Mol. Voor het verkeer stadinwaarts blijft de omleiding langs de Ring, de Diestseweg en de Gasthuisstraat gelden.


Als het weer het toelaat zal in de tweede week van april de nieuwe toplaag asfalt gelegd worden. De Rijn en de Molseweg gaan dan een hele dag afgesloten worden. Er is dan ook geen doorgaand verkeer mogelijk. Vanaf dat de exacte datum bekend is, gaat de aannemer de bewoners en de handelaars in de buurt met een brief op de hoogte brengen.


Nog in de tweede week van april krijgt ook de rotonde aan de Meerhoutseweg nieuw asfalt. Die werken duren 2 dagen en 1 nacht (tussen 20.00 en 6.00 uur). Tijdelijke verkeerslichten zorgen er dan voor dat het verkeer de rotonde beurtelings kan blijven gebruiken tijdens de 2 werkdagen. Er is ook de mogelijkheid om een alternatieve omleiding te volgen via Meerhout. Voor de nachtelijke ingreep wordt de rotonde afgesloten. Het verkeer volgt dan dezelfde omleiding via Meerhout. Op de Markt in Meerhout worden er voor de omleiding tijdelijke verkeerslichten in gebruik genomen.