Olen

Bestuursakkoord met nadruk op mobiliteit, economie en kernversterking

Tijdens de eerste gemeenteraadscommissie stelden N-VA en CD&V hun bestuursakkoord voor.  De meerderheidspartijen leggen daarbij de nadruk op kernversterking van het centrum, economie en mobiliteit. Volgens het stadsbestuur moet mobiliteit een verhaal zijn van verschillende vervoersmiddelen naast elkaar.


Het nieuwe stadsbestuur legt de nadruk op een logische doorstroming van de hoofdverkeersassen en de zoektocht naar kleine buurtparkings in woonwijken. Ook besteedt het stadsbestuur veel aandacht aan de fietsers. Er komen veilige en afgescheiden fietsroutes naar scholen, fietspaden in plaats van suggestiestroken. En een onderzoek naar de rendabiliteit van een fietsverhuursysteem of de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de ring naar de Kleinhoefstraat.


De tweede nadruk legt de stad op ondernemen. Men wil nieuwe bedrijven aantrekken die aandacht hebben voor duurzaamheid. Braakliggende vervuilde bedrijfsterreinen wil het stadsbestuur versneld saneren en men onderzoekt zelfs of een productiecentrum voor hernieuwbare energie haalbaar is. Aan grote shoppingcentra buiten de stad heeft Geel geen boodschap. Vorig jaar is al een studie opgestart om de functies handel, wonen, werken en mobiliteit op de as Nieuwstraat – St-Dimpnaplein te verzoenen. Het resultaat van dit onderzoek moet later ook voor andere buurten dienen. Ook wil het nieuwe stadsbestuur het centrum vergroenen door parken en groenpleintjes te linken. De oppositie wil later uitgebreid op het bestuursakkoord reageren.


Je kunt het volledige bestuursakkoord via de link lezen : http://www.geel.be/file_uploads/32163.docx