LaakdalMeerhout

Bommendetector blijkt golfbalzoeker

James McCromick staat in Londen terecht voor fraude. Zes jaar geleden verkocht de Brit een nieuw soort detector aan de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De geschorste korpschef Jef Van Lommel kocht toen voor maar liefst 25000 euro een nieuw apparaat dat zowat alles kon vinden zoals drugs, wapens, explosieven, mensen en zelfs drank. Het toestel was dan ook wereldwijd verkocht aan legers en politiediensten.


 


Toen drie jaar geleden een kolonel van het Amerikaanse leger vanuit Irak aan het Pentagon meldde dat de apparaten niet werkten. Het Amerikaans leger ontdekte toen dat het om apparaatjes ging waarmee golfers hun verloren balletjes terug konden vinden. Het toestel kostte maar 15 euro in de winkel. De Brit pleit onschuldig en zegt zelf bedrogen te zijn door leveranciers.