Laakdal

CD&V Laakdal reageert op berichtgeving bouw nieuw gemeentehuis

CD&V Laakdal reageert op haar website op de volgens haar opgeklopte berichtgeving over de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Het huidige administratief centrum was bij de ingebruikname in de jaren 70 al een tweedehands gebouw. De huidige gebouwen zijn dan ook oud en versleten en voldoen niet meer aan de huidige energieverminderende voorwaarden. Als men de gebouwen renoveert, zal dit slechts een gedeeltelijke oplossing zijn voor enkele jaren.


De plannen voor het bouwen van een nieuw administratief centrum zijn dan ook te verantwoorden. De meerderheidspartijen wijzen erop dat er nu enkel een haalbaarheidsstudie is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de herlocatie mogelijk is. Het grote voordeel is dat het OCMW, de gemeentelijke diensten en bibliotheek op dezelfde site zijn gehuisvest. Ook zal het nieuw administratief centrum een impuls geven aan de dorpskernvernieuwing die gepland is voor Groot-Vorst.


Omdat het huidige gemeentebestuur transparantie hoog in het vaandel draagt, heeft men nu de resultaten van de haalbaarheidsstudie bekendgemaakt. Nu pas worden de plannen financieel en inhoudelijk afgetoetst. De reactie kwam nadat oppositiepartij Stem! het project voor het nieuwe gemeentehuis te duur en een prestigeproject vond. De oppositiepartij pleit voor een renovatie van het huidige gebouw met een budget van 1 miljoen euro. De eerste haalbaarheidsstudie raamt de kosten voor het nieuwe gebouw op 10 miljoen euro.