Westerlo

Kommil Foo in primeur met fanfareorkest Brass-aux-saxes

Kommil Foo onderbreekt de lopende tournee ‘Breken’ voor een uniek project met Fanfare orkest Brass-aux-Saxes uit Westerlo. Broers Mich en Raf Walschaerts brengen een ‘best of’ van nummers uit 20 jaar theatershows. In nieuwe arrangementen voor groot orkest op 25 april tijdens Temperament (zie www.temperament.be) in De Zoerla in Westerlo en op 27 mei in CC Zwaneberg in Heist o/d Berg.


Het idee om samen te werken met Kommil Foo ontstond bij dirigent Jan Van Hove die een grote fan is. Raf en Mich bleken onmiddellijk geïnteresseerd om hun intimistische muziek te vertolken samen met een vijftigkoppig fanfareorkest. "Een fanfareorkest heeft een unieke combinatie van melancholie en vrolijkheid in zich, net datgene waarnaar wij in onze shows ook naar op zoek gaan.", aldus Kommil Foo. De broers zullen, op de hun eigen onnavolgbare manier, ook instaan voor de bindteksten en hierbij interactie aangaan met het orkest.


Fanfareorkest Brass-aux-Saxes is de regerende wereldkampioen fanfareorkesten in de 1ste divisie. Het orkest zal zijn titel verdedigen tijdens de World Music Contest op 14 juli in het Nederlandse Kerkrade. Tijdens de concerten met Kommil Foo zal Brass-aux-Saxes een voorsmaakje brengen.


""