Westerlo

Man ontslagen na beklag op Facebook

Een 39-jarige man uit Geel is ontslagen door Daf Trucks Vlaanderen. Het ontslag komt er nadat de Gelenaar zijn beklag deed over zijn ploegbaas op Facebook. 


 


De Gelenaar zou door zijn ploegbaas al maandenlang gepest worden op het werk. Zo werd zijn naam tot zes keer toe van de lijst gehaald om cursussen te volgen voor de bediening van nieuwe machines in de fabriek. En moest hij na zijn rugoperatie, 14 jaar geleden, plots werken in de afdeling van de zijwanden, die het meest belastend is voor je rug.


 


Uit frustratie postte de lasser drie weken geleden een bericht op de sociale netwerksite Facebook. In dat bericht veegde hij zijn ploegbaas de mantel uit, maar noemde hem niet met naam. De directie kreeg lucht van het bericht en riep de werknemer op het matje. Ook het feit dat de Gelenaar een preventieadviseur inschakelde, wordt hem kwalijk genomen. Sinds 1 maart is de man met ziekteverlof. Gisteren kreeg hij een telefoontje van de directie dat ‘zijn C4 onderweg is’. 


 


De Gelenaar is naar de politie in Geel gestapt. Vandaag dient hij officieel een klacht in. Bij Daf in Westerlo wilde gisteren niemand reageren. Ook de ploegbaas is voorzichtig.