LaakdalMeerhout

Meer woninginbraken in politiezone dan in 2011

Vorig jaar werden 227 woninginbraken in de zone Geel-Laakdal-Meerhout gepleegd. Dit zijn er twintig meer dan in 2011. Per 1000 huishoudens werden er negen gezinnen geconfronteerd met een inbraak. In Geel stelde de lokale politie een sterke stijging vast aan het aantal inbraken in tweede verblijven. In 22 % van de gevallen werd ingebroken in een appartement. De dieven slaagden in 21 procent van de inbraken niet in hun opzet. In bijna vier op de vijf gevallen raakten de inbrekers binnen. Bij tweede verblijven lag het aantal slaagpercentage van een inbraak opmerkelijk hoger. De tweede verblijven bevinden zich meestal op een afgelegen plaats, wat dieven de kans geeft om ongestoord hun gang te gaan. 67 % van de woninginbraken vond plaats in Geel. In Laakdal was dat 22 % en voor Meerhout 11%. De meeste inbraken gebeuren aan het einde van het jaar dan tijdens de zomermaanden. De meeste inbraken gebeurden op een zaterdag, maar ook woensdag scoorde hoog. Eén op de drie inbraken werd gepleegd tussen 16 en 20u en ook tussen 10 en 12 werd geregeld ingebroken. Voor preventietips verwijzen we je naar www.pzglm.be