MeerhoutMol

Nieuw wegdek voor Rijn en Molseweg

Vanaf 18 maart vernieuwt het Agentschap wegen en verkeer het wegdek van de Rijn en de Molseweg. Dit is de gewestweg N71. Ook de betonnen fietspaden worden opgebroken en vervangen door asfalt. Er wordt gewerkt van het St-Dimpnaplein tot de rotonde aan de Meerhoutseweg. De werken duren tot minden april.


Om de hinder voor de weggebruikers, bewoners en handelaars zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken in fasen uitgevoerd. Eerst wordt gewerkt aan de rechterkant van de straat, daarna schuift de werf op naar de linkerkant. Al die tijd is er ter hoogte van de werkzaamheden eenrichtingsverkeer mogelijk vanuit het centrum van Geel in de richting van de ring en Mol. Het verkeer stadinwaarts wordt omgeleid via de Ring van Geel, de Diestseweg en de Gasthuisstraat. Ook de fietsers worden lokaal omgeleid.


Aan het eind van de werken gaan de Rijn en de Molseweg gedurende één dag afgesloten worden om de nieuwe toplaag asfalt aan te kunnen brengen. Er is die dag geen doorgaand verkeer mogelijk. Zodra de exacte datum van die dag vastligt, zal de aannemer de bewoners en handelaars in de buurt op de hoogte brengen. Tegelijk met de werken aan de N71 krijgt ook de rotonde aan de Meerhoutseweg nieuw asfalt. Dat gebeurt in de loop van de tweede week van de paasvakantie (week van 8 april) en duurt 2 dagen en 1 nacht (tussen 20.00 en 6.00 uur).


Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer de rotonde beurtelings kan blijven gebruiken tijdens de 2 werkdagen. Er is ook de mogelijkheid om een alternatieve omleiding te volgen via Meerhout.


Voor de nachtelijke ingreep wordt de rotonde afgesloten. Het verkeer volgt dan dezelfde omleiding via Meerhout. Op de Markt in Meerhout worden er voor de omleiding tijdelijke verkeerslichten in gebruik genomen.