GeelLaakdalMeerhout

Veiligheidshuis Ter Stokt officieel geopend

De brandweer van Geel en de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout hebben vrijdag het nieuwe veiligheidscentrum aan de Stelenseweg officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde in het bijzijn van minister van justitie Annemie Turtelboom. De verhuis dateert al van begin februari. De hulpdiensten zitten nu samen in het gebouw waarin de brandweer al jaren zit. Maar voor de komst van onder meer de lokale politie en het Rode Kruis werd het gerenoveerd en een stuk vergroot. Ook is er gekozen voor een centraal onthaalpunt en dat is nieuw, evenals de meldkamers van de verschillende hulpdiensten die bij elkaar zijn gebracht. Vooral in crisissituaties is het handiger dat brandweer en politie vanuit dezelfde centrale worden aangestuurd. Het bouwproject heeft zo’n 9 miljoen euro gekost. Voor de inwoners is de praktische bereikbaarheid van het politiegebouw er zeker op vooruitgegaan in vergelijking met de oude vestiging aan de Werft. Ook de aanrijtijden voor interventies buiten het centrum zijn korter geworden.


""


 


""


 


""


                                               foto’s : Guy en Niels Verellen