Geel

Op- en afrit Geel West E313 richting Hasselt nog tot bouwverlof dicht

De zuidelijke op- en afrit Geel-West van de E313 richting Hasselt blijft nog tot het bouwverlof afgesloten. Hij zal op 22 juli weer opengaan voor het verkeer. Het was de bedoeling om de op- en afrit eind mei weer open te stellen, maar de datum is niet meer haalbaar vanwege de lange winter. De herinrichting van Geel-West liep in zijn geheel geen vertraging op. Nadat de zuidelijke op- en afrit open zijn, starten ook de werken aan de op- en afrit aan de noordelijke zijde van de snelweg in de richting van Antwerpen. Dan gaat die op- en afrit aan de watertoren tijdelijk dicht. Momenteel wordt volop gebouwd aan de tweede brug over de E313 bij Geel-West, zij moet in de herfst klaar zijn. Dan gaat naast die nieuwe brug over de snelweg meteen ook de fly-over en de nieuwe tuikabelbrug over het Albertkanaal in gebruik genomen worden. Deze werken maken deel uit van de Noord-Zuid Kempen, een grootschalig infrastructuurproject waarmee de Vlaamse overheid inzet op vlottere en veiligere mobiliteit in de Kempen.