LaakdalMeerhout

Schorsing oud korpschef Van Lommel verlengd

De schorsing van oud korpschef Jef Van Lommel van de lokale politie is met vier maanden verlengd. Hij wordt beschuldigd van fraude. Van Lommel behoudt wel 75 procent van zijn loon. De voormalige korpschef kwam in april vorig jaar in opspraak nadat vermoedelijk collega’s een anonieme brief hadden verspreid. Daarin werd de politiechef beschuldigd van fraude. Hij zou snoepreisjes gemaakt hebben en bouwmaterialen van de politie laten leveren bij zijn zoon.


Sinds januari vorig jaar onderzoekt het comité P het mogelijk gesjoemel door Van Lommel. Hij was tussen 2010 en oktober 2011 korpschef ad interim bij de zone Geel-Laakdal-Meerhout. Uit het eerste rapport bleek voldoende aanwijzingen van schuld waren om een diepgaand onderzoek op te starten. Dat onderzoek gevoerd door comité P is nog altijd aan de gang. Het politiecollege besloot de schorsing met vier maanden te verlengen, omdat de schorsing op 31 mei afloopt. Hoe lang het onderzoek nog loopt, weet niemand. Pas wanneer het comité P klaar is met zijn grondig onderzoek, kan het parket beslissen om Jef Van Lommel al dan niet te vervolgen.