LaakdalMeerhout

8 procent van de chauffeurs rijdt te snel

De lokale politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout hield woensdag snelheidscontroles op verschillende plaatsen in de zone. 153 bestuurders van de in totaal 1930 reden te snel. Dat is 8 procent. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. In Geel werd er geflitst op de Amocolaan. In totaal werden er 623 voertuigen gecontroleerd. 37 bestuurders reden te snel. Dat is zes procent dat te snel reed en dat is ook het gemiddelde overtredingspercentage voor Geel het afgelopen jaar.
In Laakdal werd er gecontroleerd op de Nieuwe Baan en Averboodse Baan. Deze laatste controleplaats werd aangekondigd op Twitter. 562 voertuigen werden gecontroleerd, 48 hiervan werden geflitst. Het overtredingspercentage nl. acht procent ligt onder het gemiddelde voor Laakdal van vorig jaar, dat was tien procent. Eén bestuurder moet zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. In Meerhout kon je de agenten tegenkomen op de Molsebaan en in de Schoolstraat. Hier werden 745 voertuigen gecontroleerd, 68 bestuurders reden te snel. Het overtredingspercentage lag op negen procent en is lager dan het gemiddelde voor Meerhout in 2012, nl. elf procent. In de Schoolstraat staan vijftien procent van de voertuigen op de foto. Ook hier moet één bestuurder zijn rijbewijs tijdelijk inleveren.