Meerhout

Plannen voor groot broekbos in Grote Netevallei

De Europese commissie heeft liefst 4,2 miljoen euro cofinanciering uitgetrokken voor de realisatie van een groot wild broekbos in de Grote Netevallei. De Grote Netevallei bevindt zich tussen Balen, Meerhout, Geel en Mol. Momenteel zijn er al verschillende natuurgebieden, maar bedoeling is nu om de versnipperde gebieden bij elkaar te brengen onder de naam Het Grote Netewoud.


 


Natuurpunt wil zo een groot broekbos realiseren, een gebied met een uitzonderlijke rijkdom aan planten, mossen en korstmossen. Omdat zulke broekbossen in West-Europa bijzonder zeldzaam zijn, wil de Europese Commissie het project steunen. 


 


Het gebied moet plaats bieden aan natuur en beleving, mensen, dieren en planten. Zo moet het bevers, otters en zwarte ooievaars kunnen aantrekken.


Voor wandelaars worden er  wandelpaden aangelegd langs moerassen en bossen met onder meer bruggen en andere voorzieningen. In september starten de werkzaamheden. Verwachte en gehoopte einddatum: najaar van 2019.