Geel

Politie extra waakzaam tijdens Reggae Geel

Zoals vorig jaar zet de politiezone extra personeel in om de toestroom tijdens Reggae Geel vlot te laten verlopen. Aan het station houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil zodat de bezoekers die met de trein komen ook gemakkelijk de festivalweide kunnen bereiken. 


De politie heeft ook een onthaalpunt op de weide. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van verlies of diefstal van portefeuille, GSM, … Verder zet de politie mensen in te voet (met hond), op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie indien nodig.


Ook wordt dit jaar opnieuw sociale media (Twitter en Facebook) ingezet om te communiceren met festivalgangers en omwonenden over allerhande nuttige politionele onderwerpen (verkeer, toegangswegen, veiligheid,…). Je kan de politie op Twitter volgen via ‘@pzglm’ en op Facebook via ‘Politiezone Glm’. In al de tweets (berichten op Twitter) gebruikt de politie – net zoals de organisatoren – de hashtag ‘#reggaegeel’.
Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen, daarvoor moet je het noodnummer 112 bellen of 014 56 47 00. 


De start van de optredens wordt officieel gegeven op vrijdag 2 augustus. Ook zaterdag 3 augustus zullen de muziekliefhebbers hun favoriete groepen kunnen bewonderen. Op dit reggaefestival worden tot 30 000 bezoekers verwacht.