GeelOlen

"Rollend door Vlaanderen" ook in Geel

"Rollend door Vlaanderen" komt ook in Geel langs tijdens de eerste etappe op zaterdag 27 juli 2013. 


"Rollend door Vlaanderen" is een meerdaagse rolstoeltocht waarbij vijf jongens met een beperking samen een sportieve uitdaging aangaan. De vijf deelnemers leggen in elke Vlaamse provincie een stuk van een wielerkoers af. Gedurende de tocht nodigen zij ook anderen, met en zonder een beperking, uit om mee te fietsen.


Met deze prestatie zamelen ze geld in voor het project ‘Getuigen Onderweg’. Dit initiatief van vzw Rondpunt laat verkeersslachtoffers hun verhaal brengen in scholen. Zo maken zij jonge mensen bewust van het belang van veilig gedrag in het verkeer en het vaak moeilijke traject dat slachtoffers na hun ongeval doormaken.


De deelnemers starten hun eerste rit op 27 juli in Leopoldsburg om na een rit over het parcours BK Geel 2012 rond 17u in Geel aan te komen. Omdat ook Geel onvoorwaardelijk kiest voor verkeersveiligheid heeft het toegezegd om het initiatief te ondersteunen. Een delegatie van het stadsbestuur zal de deelnemers en hun entourage tijdens een plechtig moment op de Markt verwelkomen. Stad Geel en OPZ bieden het gezelschap een overnachting aan. Meer info over de rolstoeltocht en deelnemers vind je terug op www.rollenddoorvlaanderen.be