LaakdalMeerhout

Extra verkeerstoezicht in schoolbuurten

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout houdt tijdens de eerste schoolweken extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten. Dit toezicht kadert in de actie ‘Veilig schoolbegin’. In het begin van de actie zal de politie preventief aanwezig zijn en de weggebruikers aanspreken op hun verkeersgedrag. Vanaf de tweede week wordt er ook repressief opgetreden. Traditioneel is het de eerste week drukker dan anders aan de schoolpoorten. De politieagenten gaan extra aandacht besteden aan parkeergedrag, gordeldracht en het correct gebruik van de kinderzitjes en het rijgedrag van kinderen en jongeren. Uit een recente studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat 93 procent van de chauffeurs te snel rijdt in een zone 30 zonder extra snelheidsremmers. Daarom zal er ook op snelheid worden gecontroleerd rond de scholen.